S
Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi’nin dördüncü toplantısı, 12 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da Başbakanlık 2 no’lu salonda gerçekleştirildi.
Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleriyle Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi İçin Alınacak Tedbirler konulu 2006/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nde yer alan tedbirler gereğince, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda; ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi’nin 4. Toplantısı, 12 Mayıs 2010 tarihinde, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye KAVAF’ın başkanlığında gerçekleştirilmiştir.
Başbakanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, 40 farklı kurum ve kuruluştan toplam 47 temsilci katılım sağlamıştır. Trakya Üniversitesini temsilem TÜKSAM Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ebru Z. BOYACIOĞLU toplantıya katıldı.
Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısında, Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye KAVAF’ Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün bu alanda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, kadına yönelik şiddetle mücadele eden taraflar olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin paylaşılmasının ve karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesinin ciddi bir toplumsal sorun olan kadına yönelik şiddetin izlenmesinde gelinen noktanın değerlendirilmesi bakımından önemli olduğunu vurgulandı.
Sayın Selma Aliye KAVAF’ın konuşmasının ardından söz alan Komite üyeleri tarafından, kurumlarının bu alanda yürüttükleri çalışmalar konusunda bilgi verilmiş, yaşanan sıkıntılar paylaşılarak çözüm önerileri sunuldu.
Toplantı’da; “sığınma evlerinin nitelik ve niceliği”, “4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun başta olmak üzere ilgili kanunların uygulanması ve söz konusu kanunların yaşama geçirilmesi için zihniyet dönüşümünün sağlanması”, “kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın üzerine düşen sorumluluklar”, “yürütülecek çalışmaların sürekliliğinin ve bu alana ilişkin bütçenin sağlanmasının gerekliliği” gibi konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Kadın konusunda çeşitli açılardan çalışmalar yapan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bir araya gelmesi kadının önemine vurgu açısından son derece önemlidir.