8 Mart Dünya Kadınlar Gününde TÜ Devlet Konservatuvarı ve TÜKÇAM iş birliğiyle düzenlenen “Klasik Müzikte Kadın Besteci Olmak” isimli anlatımlı konser izleyenleri büyüledi.

https://www.trakya.edu.tr/haber/kadinlar-gununde-doc-cisem-onver-zafer-uzman-muzikolog-ersin-antep-ve-ars-gor-gizem-dalkilic-tan
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde TÜ Devlet Konservatuvarı ve TÜKÇAM iş birliğiyle düzenlenen “Klasik Müzikte Kadın Besteci Olmak” isimli anlatımlı konsere Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt ve sanatseverler katıldı.
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi ve flüt sanatçısı Doç. Çisem Önver Zafer’in yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında gerçekleştirilen konserde, Arş. Gör. ve piyano sanatçısı Gizem Dalkılıç ile Uzman Müzikolog Ersin Antep de yer aldı. Konserde, 15  kadın bestecinin hayatından ve eserlerinden bahsedilirken, 7 kadın bestecinin eseri canlı olarak seslendirildi. Uzman Müzikolog Ersin Antep, farklı coğrafyalardan kadın bestecilerin yaşamlarından kesitlerle anlatım yaparken, Doç. Çisem Önver Zafer ve Arş. Gör. Gizem Dalkılıç Chaminade, Tailleferre, L.Boulanger, Kevser Hanım, Nazife Güran gibi bestecilerin flüt-piyano eserlerinden örnekler icra ettiler.
Program, Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve TÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt’ün sanatçılara çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
ResimResimResimResimResimResimResimResimResim
Bu içerik 08.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.